Hoe gaat het reinigen in zijn werk?

Het reinigen van de ventilatiekanalen gebeurt met een mobiele stofzuiger en een flexibele slang waarop een borstel is gemonteerd. De krachtige stofzuiger wordt met een slang aangesloten op het luchtkanaal achter een van de ventielen. De flexibele slang met borstel wordt aangesloten op een accuboor en vanaf de andere openingen van het luchtkanaal wordt het systeem gereinigd.


Door de roterende werking van de borstel wordt het kanaal van binnen goed gereinigd. De vervuiling die daarbij los komt wordt direct door de stofzuiger afgezogen.

 

Hoe vaak reinigen?

In een huis met een groot gezin zal meer verontreiniging voorkomen dan in een huis waar maar 1 persoon woont. De snelheid en mate waarin vervuiling optreedt is dus in iedere woning verschillend. Gemiddeld moeten de ventilatiekanalen eens in de 5 á 6 jaar gereinigd worden.


De overige delen in het systeem (ventielen, ventilator, warmte terugwin unit, filters) moeten eerder gereinigd worden, zeker wanneer er sprake is van gezondheidsklachten zoals astma en bronchitis. Voor de filters in de WTW is het erg belangrijk om deze regelmatig te vervangen omdat de luchtkwaliteit in huis voor een groot gedeelte bepaald wordt door deze filters.

 

Kosten

Wilt u graag weten wat de kosten zijn voor het reinigen van uw ventilatiesysteem? Druk dan op de knop offerte aanvragen en vul deze zo duidelijk mogelijk in zodat wij u een zo concreet mogelijke prijsopgave kunnen geven. Dit is een vrijblijvende offerte aanvraag, u zit nergens aan vast wanneer u deze invult.